IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
11:28 | 8 юли 2014
Обновен: 08:29 | 7 септември 2024

FUNCITY стартира с пълна сила

FUNCITY стартира с пълна сила

По материала работи: Златина Добрева
FUNCITY стартира с пълна сила

На 7 юли официално стартира FUNCITY, като още с началото си внесе силна доза адреналин и настроение във въздуха на Морската столица.
Всеки, който премина през Морска градина по време на първия ден на фестивала, усети младежкото настроение и пъстрота на събитието. Танцуващи млади хора на фона на динамична музика, около които различни творци лееха свещи и рисуваха комикси. Млади момчета хвърчаха по огромна рампа със своите кънки и скейтове, а до тях любителите на висяща йога, практикуваха във въздуха, оплетени в шалове. По-смелите посетители на фестивала се престрашиха да се качат на двуетажното колело и да огледат събитието от високо. Всичко това кулминира на музикалната сцена, където местната група Funkaround  заедно с гостите от София – група "Муфта", и румънците Попа Шапка накараха стотици младежи да вдигнат ръцете си във въздуха и да затанцуват на фона на динамичната музика.
И всичко това бе само началато. През втория ден посетителите на FUNCITY могат да се включат в стартиращите турнири по стрийтбол, както и да
опитат поставената вече стена за катерене. За любителите на танците са организирани уроци и демонстрации по Топ Рок, фламенко и модерни танци, а визуалните изкуства са представени с различни изложби, сред които и инсталации с осветителни тела на студенти от Техническия университет – Варна. Специални гости за вечерта са "Котарашки Лайф Бенд", които пристигат от София специално за фестивала.
В сряда пък новите изненади във фестивала са т. нар. блобинг – скачане от възглавница във вода, което ще се случи на Първа буна. Това е и един от най-силните дни за визуланите изкуства, подготвили откриването на
няколко изложби в областта на фотографията, комбинирани подбрани творби от фестивала Видеохолика, видео и музикален ембиънт и стрийт арт проекти.
Всичко това ще бъде допълнено с невероятното Air Guitar състезание, гостуващо за втора година във FUNCITY, което ще бъде подгрято от световния шампион по бийтбокс – SKILLER.

Коментари

Новини Варна