IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
10:00 | 19 юни 2014
Обновен: 11:36 | 22 октомври 2024

ХVІ-ти Международен фестивал за млади поп и рок изпълнители “Малки звездички – Златни пясъци 2014”

ХVІ-ти Международен фестивал за млади поп и рок изпълнители “Малки звездички – Златни пясъци 2014”

По материала работи: manager
ХVІ-ти Международен фестивал за млади поп и рок изпълнители “Малки звездички – Златни пясъци 2014”

От 20 до 22 юни в КК ”Златни пясъци” ще се проведе ХVІ-тото издание на популярния и един от най-старите конкурси за млади поп и рок изпълнители в България “Малки звездички”. Конкурсът е еквивателент на популярния в Русия и в цяла Европа “Маленькие звьоздочки”, който се провежда всяка година през месец март в Санкт Петербург.
Тази година в конкурса ще участват изпълнители от Русия, Полша, България и за първи път от Израел. Заради военното положение заявените изпълнители от Украйна няма да пристигнат. Традиционните държава, участници в конкурса – Литва, Латвия, Казахстан и Армения не потвърдиха участието си.
Традиционно конкурсъст се провежда в 4 възрастови категории – до 8 години, от 9 до 12, от 13 до 15, над 15 години и групи и ансамбли.
В двете конкурсни вечери участниците задължително пеят своя любима песен и песен от български композитор. На Гала концерта, който ще бъде на 22 юли от 20 часа ще бъдат обявени и връчени наградите след изпълнение на най-добрите изпълнители. Арена на песенния маратон е сцената на Амфитеатъра на “Златни пюсъци”.
Журито тази година е в състав: Ана Ченчик – от Полша, председател на международното жури, Елена Мишарина от Русия и представителите от България – Вили Икономов, Атанаска Липчева и Радослава Димова.
Организатори на конкурса са: Община Варна, Творческо обединение “Съзвездие” от Санкт Петербург, Русия, КК “Златни пясъци” и Туристическа агенция “Темпо” – Варна. И за трите вечери входът за зрители ще бъде безплатен.
Край брега на морето ще “изгреят” нови песенни звезди. Приятен повод за празник и приобщаване!
Кирил Аспарухов

Коментари

Новини Варна