IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
06:59 | 9 май 2014
Обновен: 11:30 | 4 септември 2024

ТВ звезда от Беларус ще пее на „Откритие 2014”

ТВ звезда от Беларус ще пее на „Откритие 2014”

По материала работи: Златина Добрева
ТВ звезда от Беларус ще пее на „Откритие 2014”

Георги Колдун – един от най-обичаните телевизионни и радио водещи на Беларус ще участва като певец и композитор в XXIII международен поп-рок-джаз фест „Откритие 2014”. На фестивала във Варна харизматичният шоумен ще се състезава в конкурса за песен с композицията „През светлината”, по негови текст и музика. Стилът на музиканта е поп-рок, повлиян от музиката на Beatles, Pink Floyd, Deep Purple и Led Zeppelin.
Името на Георги Колдун стана известно на беларуските зрители през 2007 година, когато за първи път се появи като водещ на интелектуалната тв игра „Един срещу всички” по ОНТ. И до днес той е лице на предаването, но изявите му в телевизията и радиото (Георги е бил и радио водещ в Alpha-radio и Radio-ONT) не са го отдалечили от музиката. Напротив, 35-годишният музикант има зад гърба си стотици концерти пред публика, изяви на международни музикални конкурси и 2 албума с авторски песни. Вторият – „Стерео Рай” излезе само преди седмица.
Беларуските медии определят Георги Колдун като мъж с невероятен чар, мощна харизма и вроден артистизъм, напомнящи тези на Ален Делон и Жан Пол Белмондо. Може би заради тях, талантливият композитор, музикант и шоумен непрекъснато е обсипван с медийно внимание и интерес. Но зад загадъчната усмивка се крие един изключително открит и приветлив човек и приятен събеседник. Интелигентен и остроумен, непоправим оптимист и вечен романтик, Георги Колдун сякаш не се интересува от славата и популярността, а изглежда като здраво стъпила на земята личност.
„Да започнем с това, че не мога да понасям светските партита, където се демонстрира състояние и слава. У мен като човек стадният принцип не е много развит. Но когато попаднеш в среда, където има борба за зрители, си длъжен да бъдеш готов, че не всички ще се радват на твоите успехи. Моят принцип е в тази среда да запазя „положителен неутралитет” и да се занимавам само с моите дела и професионални ангажименти, сред които огромното място заема музиката. Не обичам никой да се разпорежда с живота ми и участвам изключително и само в проекти, които считам за интересни. Щастлив съм, че имам възможността да правя това, което обичам – да пея пред публика. Мога да се похваля с 62 концерта в препълнени зали само за първите 4 месеца на миналата година”, споделя Георги Колдун.
Семейство Колдун има в редиците си и друга музикална звезда – по-малкият брат на Георги – Дмитрий Колдун, е най-успешният до момента беларуски музикант, достигал до финалите на „Евровизия”. Това стана през 2007-а, когато Дмитрий зае шесто място в крайното класиране.
На „Откритие 2014” Георги Колдун ще се състезава също и в конкурса за най-добър изпълнител с рок баладата Hipnotized, отново по негова музика и текст на Георгиус Калпакидис.

Коментари

Новини Варна