IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
10:02 | 23 ноември 2015
Обновен: 07:02 | 2 октомври 2024

Балет върху лед

Седмичен афиш

По материала работи: Деян Михайлов
Балет върху лед

Изпълнение на Държавния балет върху лед на Санкт Петербург на сцената на ФКЦ в зала 1. След миналогодишния успех на Държавния балет върху лед на Санкт Петербург, Русия, варненци ще могат да гледат две от най-успешните им постановки – “Ромео и Жулиета” по Сергей Прокофиев (24 ноември) и “Спящата красавица” по Пьотр Илич Чайковски (25 ноември). И двете представления са с начален час 19. Красиво, динамично, с неповторими костюми и грабваща хореография, истинска феерия върху лед. Не е за пропускане.

Два дни по-късно Театър “Българан” окупира зала 1 с най-очакваните от публиката 

Комедийни спектакли ОТКЪС от „Големанов“ от Ст. Л. Костов с Любо Нейков, Елена Петрова, Мария Статулова, Стефан Рядков, Силвия Лулчева и други (27 ноември). На следващия ден, 28-и, жизнерадостната постановка на Велко Кънев по Съмърсет Моъм “Благородният испанец” с Георги Мамалев, Елена Петрова, Светлин Стоилов, Мария Статулова, Стефан Рядков и др. Вечните теми в двете постановки за властта, за приятелството, за парите звучат актуално и днес. А смехът е гарантиран.
След великолепния и успешен гастрол на Варненската опера в Европа оперните меломани ще могат да гледат на 24 т.м. Валерий Георгиев, Пламен Димитров, Линка Стоянова, Бойка Василева и други в “Трубадур” от Верди. Режисьор – Кузман Попов, на диригентският пулт е Вилиана Вълчева.
На 26  ноември - “Дон Паскуале” от Гаетано Доницети. В главните роли ще видим Евгений Станимиров, Свилен Николов, Ирина Жекова и други. Режисьор отново е Кузман Попов, а диригент – Светослав Борисов.
На 29 ноември от 18 ч. е оперният концерт на Калуди Калудов  - българския Павароти, и неговите ученици от Полша, Финландия, Украйна и България.
На 30 ноември от 18 ч. – новата премиера “В ритъма на музиката” – образователен спектакъл по компютърна игра с режисьор Сребрина Соколова и диригент Ганчо Ганчев.
На 28 ноември от 19 ч. в зала „Конгресна“- за първи път оперния концерт – “Белканто – наследството на Павароти”, с участието на неговите най-добри италиански възпитаници.
Традиционно в събота и в неделя от 11 часа. 

Държавен куклен театър кани мало и голямо на поредните си спектакли. На 28 ноември може да видите “Кой каза мяу?”, а на 29-и – “Лакомата Мецана”.
На Основна сцена на ДТ”Стоян Бъчваров” изкушава с “Ричард ІІІ” от Шекспир, постановка на проф. Пламен Марков, носител на три награди “Икар”, със Стоян Радев в главната роля  ( 23 ноември).
“Кавказкият тебеширен кръг” от Брехт,  режисьор проф. Маргарита Младенова, може да се види на 25 ноември. На същата сцена, ако още не сте гледали актуалната и забавна постановка на реж. Калин Ангелов “Гимнастика за бременни”от Здравка Каменова , можете да го сторите на 27-и. Великолепната игра на Милена Кънева, Биляна Стоева, Даниела Викторова, Веселина Михалкова, Пламен Димитров, Владислав Виолинов и Теодор Папазов държат в приятно напрежение и удоволствие до последната сцена.

А най-новата премиера на варненската Драма “Доходно място” е предвидена за 28 ноември. Режисьор е младият Крис Шарков, който приятно провокира с текста на Островски, а главната роля изпълнява Адриан Филипов.
На сцена „Филиал“ варненските актьори предлагат друга култова постановка – “Канкун” от Жорди Галсеран, режисьор Стилиан Петров. Тя е носител на един “Икар”, един “Аскеер” и две награди “Варна”. Нея не пропускайте!
На 25-и е новата премиера на “Двама на пейката” от Александър Гелман с Милена Кънева и Христо Колев. Вечните теми за любовта и семейството продължават да вълнуват и приобщават.
На 29-и на същата сцена от 18 часа е благотворителният спектакъл – бенефис и премиера на 17-ата книга на Кирил Аспарухов  “Любовни следи”. В поетичната премиера ще участват много от звездите на българската естрада и танцово изкуство – Тони Димитрова, Васил Петров, Деси Добрева, Николай Бинев, Теди Генев, Боряна Христова – Амира, Жоро Степа, клубове по спортни танци, Арт денс, формации на ОДК. Благотворителността е посветена на талантите от ДЮТ “Златното ключе”.
Много са изкушенията. А сигурно и нещо пропускам. Решавате вие.


Афиша подготви КИРИЛ АСПАРУХОВ

Коментари

Новини Варна