IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
08:37 | 23 ноември 2015
Обновен: 07:02 | 2 октомври 2024

Няма време за любов в "Черната смърт"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR

По материала работи: Деян Михайлов
Няма време за любов в "Черната смърт"

В едно от най-негостоприемните времена ни връща филма на Кристофър Смит "Черната смърт“. Действието се развива по време на първата епидемия от бубонна чума в средновековна Англия.

Млад монах (Еди Редмейн) чака знак от Бог -  дали да остане в църквата или да последва своята любима, избягала от чумата в града. Среща провидението в идеята да стане водач на войници, които търсят начини да спрат епидемията, намирайки носителя на Черната магия.

Режисьорът проследява отблизо жестокостта на епохата – болестта, смъртта, която дебне на всяка крачка, нечовешките начини на изтезания, характерни за онези години. Тъмни тонове, мъгла и мрачна атмосфера допълват студенината и мизерията на Средновековието, където няма време за любов и красота.

Редмейн прави силна роля, а на екрана ще му партнират още Шон Бийн, познат ни от трилогията ”Властелинът на пръстените”, Джон Линч от Плъзгащи се врати” и „Мол Фландърс”. В актьорския състав е и Джони Харис (”Рокенрола”, "Дориан Грей”).

Гледайте филма на 23 ноември от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Коментари

Новини Варна