IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
11:26 | 21 ноември 2015
Обновен: 13:06 | 3 октомври 2024

Украйна триумфира в първата вечер на Детската Евровизия

СДВР затягат мерките за сигурност за финала на конкурса

По материала работи: Слав Велев
Украйна триумфира в първата вечер на Детската Евровизия

Анна Тринчер от Украйна спечели гласовете на музикалните експерти със 111 точки, следвана от Михаил Смирнов от Русия и Руслан Асланов от Беларус, съответно със 109 и 103 точки, съобщава dnes.bg.
 

В първата вечер на Детската Евровизия оценяването на участниците се извършва от музикални експерти от 17-те държави. Професионалистите преценяват музикалните уменията на участниците и оценяват първите трима съответно с 12, 10 и 8 точки. 
 

Гласът на експертите формира половината от оценката на изпълнителите в певческия конкурс, другата половина се определя от телевизионните зрители, които ще гласуват днес.
 

Финалът на престижния песенен конкурс ще се състои от 20.30 ч. тази вечер в зала "Арена Армеец" в София и ще бъде излъчен на живо по БНТ.
 

Милиони зрители от цял свят ще имат възможността не само да наблюдават впечатляващо шоу, но и да открият България като страна на древни традиции и култура, красива природа и сърдечни хора. Логото на конкурса за тази година е вдъхновено именно от красотата на българската природа и е в съзвучие с посланието - #откривай /#discover/.
 

България ще се яви под номер 13 и ще бъде представена от Габриела Йорданова и Иван Стоянов с песента "Цветът на надеждата". Изпълненията от 17-те страни ще бъдат в следната последователност: Сърбия, Грузия, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Ирландия, Русия, Македония, Беларус, Армения, Украйна, България, Сан Марино, Малта, Албания, Черна гора.
 

Водещ на церемонията ще бъде поп певицата Поли Генова, а по време на концерта на сцената ще се изявят над 200 български танцьори и музиканти.
 

Заради Детската Евровизия МВР предприема засилени мерки за сигурност. От полицията препоръчват хората да бъдат по-рано на мястото на събитието, за да се избегне струпване на входовете.
 

Посетителите ще минават през три етапа на проверка, включително и металдетекторни рамки. Ще бъдат изградени филтровъчни пунктове по направление на придвижване за първоначална проверка на зрителите, отправили се към залата. Щателни инспекции ще се извършват и на още два етапа.


Няма да бъдат допускани хора, които са във видимо нетрезво състояние, и такива, които носят обемисти пакети и/или забранени предмети и вещи - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, чадъри, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми.

 

 

 

Коментари

Новини Варна