IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
14:45 | 20 ноември 2015
Обновен: 07:03 | 2 октомври 2024

Педро Алмодовар ни готви за "Жулиета"

Испанецът промени името на филма си, заради Скорсезе

По материала работи: Деян Михайлов
Педро Алмодовар ни готви за "Жулиета"

Филмите на Педро Алмодовар не могат да оставят някого равнодушен. Испанецът знае как да омае зрителя и да го въвлече в историята, която разказва. Този път режисьорът е решил да промени заглавието на новия си филм "Silencio" ("Тишина"), за да не го бъркат с проекта на американския му колега Мартин Скорсезе "Silence" ("Тишина"), пише "Холивуд рипортър".

Творбата на Педро Алмодовар ще се разпространява с името "Жулиета". По думите на режисьора, филмът му и този на Скорсезе ще излезнат на екран по едно и също време, ще бъде преиздаден и романът "Тишина" на Шусаку Ендо, по който е филмът на Скорсезе, пише БТА.

"Прекалено много тишина наведнъж, иска ми се навреме да избегна объркването" - пояснява решението си испанският кинорежисьор.

В образа на главната героиня в "Жулиета" ще се превъплътят едновременно две актриси. Драматичният сюжет ще разкаже за съдбата и за чувството на вина.

В историческата драма "Тишина" на Мартин Скорсезе участват Лиъм Нийсън, Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър. Очаква се лентата да излезе по екраните през 2016 г.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна