IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
08:38 | 18 ноември 2015
Обновен: 07:04 | 2 октомври 2024

Диктаторският режим в Бирма в "Непокорната лейди"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR

По материала работи: Деян Михайлов
Диктаторският режим в Бирма в "Непокорната лейди"

Героризмът в Бирма, където диктаторският режим съвсем „спокойно“ се справя с разбунтували се студенти, като просто ги посича ще видим в „Непокорната лейди“.

Филмът е на Люк Бесон („Петият елемент“), който този път не обръща внимание толкова на зрелищата, а ни представя историческа драма за една от най-влиятелните жени в света - Аун Сан Су Чи(Мишел Йео). 

Режисьорът поставя на преден план дилемата й - да живее със семейството си или да остане в родината си, тъй като от това зависят съдбите на много от нейните сънародници.

Героинята е особено интересна – носителка на Нобелова награда за мир. А филмът разказва за реални събития, които ще ни припомнят как през 1990 г. тя печели изборите в Бирма, но военните власти ги обявяват за невалидни и я поставят под домашен арест.

Изключително е актьорското присъствие и на Дейвид Тюлис – в ролята на нейн съпруг. Люк Бесон се отнася с уважение към персонажите си, като се опитва да стигне до вътрешния им свят, в който да видим сложните вълнения, които изживяват.

Гледайте „Непокорната лейди“ на 18 ноември от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Коментари

Новини Варна