Варна 18°
fallback
Култура
16:06 | 12 ноември 2015
Обновен: 04:22 | 6 октомври 2024

Уди Алън се прицелва в амбициите в "Мач Пойнт"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR

По материала работи: Деян Михайлов

Уди Алън повдига отново завесата на семейните отношения. Или по-скоро на времето преди и след сватбата. А бракът, често се случва не толкова по любов, колкото по сметка.

Ето, че в "Мач Пойнт" един богат младеж и неговият треньор по тенис (Джонатан Рис Майърс) ще харесат една и съща жена – истинска чаровница (Скарлет Йохансон). И докато в началото двамата мъже са пленени от красотата й, то в един момент тя се оказва неудобна за тях.

Уди Алън този път се прицелва в различните прослойки на обществото. Ясно показва границата между елита и онези, които искат да бъдат част от него. Действието се развива в Лондон, а заглавието на филма е препратка към тениса за точен удар - спортът, който практикува героя на Майърс. 

Именно неговият образ е готов на много повече от приетото благоприличие, за да може да си докаже, че е проиграл и живота си правилно. Неговите амбиции да стане част от висшата прослойка, обаче прехвърля сюжета повече в криминалния жанр, отколкото в комедията.

Има престъпление, но има ли и наказание... Гледайте "Мач Пойнт" на 12 ноември от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback