Варна 18°
fallback
Култура
10:44 | 11 ноември 2015
Обновен: 05:37 | 6 октомври 2024

Париж – след романтиката в "Уик-енд по френски"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR

По материала работи: Деян Михайлов

След като заключи, че може да има романтиката между обикновените хора и звездите в "Нотинг Хил", Роджър Мичъл ни вмъква в по-дълбоките отношения – на хората, преживели вече дългогодишен брак в "Уик-енд по френски".

Съпружеската двойка, изиграна от Джим Бродбен и Линдзи Дънкан, е вече в залязващата част от съвместния си живот, и то не толкова физически, колкото духовно. Двамата, като че ли са се отказали от любовта, която са изпитвали един към друг и решават да я съживят на онова място, където са изкарали хубави моменти в началото на брака си.

И те, макар и британци, като много други двойки са се вкарали в "клишето" за романтиката на Париж и ето ги в този град. Всеки от двамата персонажи, обаче има различна мотивация за причината да посети отново този град.

Мичъл ще ни разкаже постепенно историята на това семейство, покрай дребните скандали помежду им. Ще чуем кавгите на хора, отдавна живеещи под един покрив, ще узнаем мислите им. А режисьорът може да ни стресне от това колко човек познава партньора си, считайки го за предсказуем и отгатвайки думите му.

Париж може и да не е толкова гостоприемен, но пък винаги е съпътстван от изненади. Роджър Мичър разказва една много повече весела история, отколкото драматична. Изключително е актьорско присъствие на Бродбен и Дънкан. Не случайно за тази роля актьорът получава "Сребърна раковина" в Сан Себастиан. Линдзи Дънкан пък е отличена с британската независима филмова награда за най-добра актриса.

Гледайте "Уик-енд по френски" на 11 ноември от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback