Варна 18°
fallback
Култура
10:54 | 9 ноември 2015
Обновен: 05:40 | 6 октомври 2024

Опера, поп и рок на суперспектакъл за Лучано Павароти

Обявиха специална тридневна промоция за варненци

По материала работи: Златина Добрева

Само на 9, 10 и 11 ноември варненци могат  да си купят билети за уникалния спектакъл: "БЕЛКАНТО – наследството на Лучано Павароти" с намаление от 10 лева на билет. Организаторите от БГ Саунд Стейдж припомнят, че представлението на италианците, ще се играе само веднъж на варненска сцена -  на 28 ноември, в Двореца на културата и спорта.

 

В седем музикални части е грандиозната постановка “Белканто – наследството на Лучано Павароти“. Тя идва  у нас веднага след успеха й в Ню Йорк, Лондон и Париж. Програмата започва с тържествена токата от операта „Орфей“ на Клаудио Монтеверди и „Алелуя“ от операта „Месия“ на Хендел. Следват части от „Севилския бръснар“ на Росини, популярните „Ла Дона е мобиле“ от „Риголето“ и  ария от „Травиата“. Следващата част е посветена на творби на Пучини с арии от „Тоска“ и „Мадам Бътерфлай“.

 

Но спектакълът на известния арт директор - Франко Драгоне, посветен на любимия Павароти,  излиза извън оперната тема. Следващите няколко части са с популярни италиански концонети и неаполитански танци, а последната прави поп и рок интерпретации с части от „Бохемска рапсодия“ и „Нотр Дам дьо Пари“. В спектакъла са смесени музика, пеене, танци, визуални ефекти, с които се представят живота  и творчеството на най-обичания оперен певец.

 

Големият майстор на белкантото е държал изключително много на своите ученици и се е чувствал истински горд и щастлив, че има възможност да преподава и остави наследници. Имено затова сега светът се радва на неговите ученици, които ще видим в спектакъла. Проектът „Белканто – гласовете на Италия“ е изцяло в духа на любимия Лучано Павароти. Той е една истинска топла усмивка на Лучано към публиката, още един поклон на големия майстор на белкантото за нескончаемите аплодисменти на зрителите.

 

Билетите са на редовни цени от 40, 50 и 60 лева и се продават в мрежата на Ивентим и на касата на ДКС Варна.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback