Варна 18°
fallback
Култура
17:40 | 4 ноември 2015
Обновен: 05:34 | 6 октомври 2024

Малка варненска пианистка обра овациите в посолството ни в Рим

Нейната ръководителка Кети Арабова получи високото отличие „Народен будител“

По материала работи: Златина Добрева

Никол Колева от Школата по пиано „Алегра“ при Общинския детски комплекс се включи в тържествен концерт по повод Деня на будителите в българското посолство в Рим. Тя получи това право като лауреат на международния конкурс „Трикси“.  

„Никол беше най-малката участничка в концерта, но не се смути от тържествената обстановка и височайшите гости в залата. Тя изпълни „Хоро“ от Андрей Стоянов и „Пасторал“ от Фредерик Бюргмюлер“ – каза за „Черно море“ ръководителката на Никол Кети Арабова. Гости на празничния концерт в българското посолство бяха посланици от европейските страни, представители от френското посолство, българският посланик във Ватикана Кирил Топалов, както и представители на българската общност в Рим.  

Второкласничката беше единственият изпълнител от Варна в тържествения концерт, в който участваха 10-ина деца от България – всички те носители на златни медали от различни международни конкурси.

Кети Арабова работи с Никол от три години. За този период момиченцето има в биографията си общо три златни медала от национални и международни конкурси. За дългогодишната си педагогическа дейност и високите художествени постижения Кети Арабова беше удостоена с високото отличие „Народен будител“ от българския посланик във Ватикана Кирил Топалов.  

„Получавала съм много и различни награди, като се върна назад в годините са над 40, но това е най-ценната от тях“ – сподели Кети Арабова.

Кирил Топалов награди и децата, които се включиха в тържествения концерт.

Полина Петрова

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback