Варна 17°
fallback
Култура
11:03 | 3 ноември 2015
Обновен: 06:22 | 6 октомври 2024

XVII Национален конкурс „Празник на танца“ ще се проведе във Варна

Търсят се новаторски групи, готови да участват в конкурса

По материала работи: Юлиян Атанасов

XVII Национален конкурс „Празник на танца“ ще се проведе във Варна на 7  и  8 ноември в зала „Конгресна“ на Дворец на културата и спорта. Той е създаден през 1999 г. като „Празник на модерния балет“, съобщиха организаторите. Провежда се ежегодно. Целта му е да даде среща на талантливи представители на сценичното танцово изкуство, да популяризира творчеството на танцово – артистичните групи и артисти и да създаде условия за общуване и творчески контакти. Търсят се новаторски групи, готови да участват в конкурса. Участниците в конкурса са разделени на възрастови групи, като най-малките са деца до 7 години , а най-големите – младежи над 17 години.

 

Ежегодното провеждане на конкурса води до качествено израстване както на колективите, така и на всеки един от участниците. Изявата спомага за развитие на творческата енергия на младите хора и по-нататъшната им реализация в сферата на изкуството. Конкурсът се провежда за следните категории: съвременни танци, характерни танци, класически балет, хип-хоп и улични танци в класове: соло, дует, трио и група.

 

Възрастови групи:

 

На 7 ноември - Първа А - до 6 г. вкл. от 9:30 часа

 

На 7 ноември - Първа Б - до 9 г.вкл. от 12:00 часа

 

На 7 ноември - Втора - до 13 г. вкл. от 15:00 часа

 

На 8 ноември - Трета – до 17 г. вкл. от 10:00 часа

 

На 8 ноември - Четвърта – над 17 г. от 15:00 часа

 

Журито ще оценява техническото ниво на изпълнението, артистичност и костюм, музикалност в хореографията и танцуването, хореография и изпълнение.

 

На победителите се връчват купи, медали, грамоти.

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback