IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
11:32 | 29 октомври 2015
Обновен: 03:33 | 5 октомври 2024

Ислям, Виетнам, бокс и още в "Али"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR

По материала работи: Деян Михайлов
Ислям, Виетнам, бокс и още в "Али"

След като събра Робърт де Ниро и Ал Пачино в "Жега" Майкъл Ман получи заслужени овации. През 2001 г. режисьорът реши да ни покаже живота на легендарния боксьор Мохамед Али и то от най-ранното му детство. В ролята се превъплъти Уил Смит, за което получи и номинация за "Оскар".

Освен спортните му постижения, режисьорът улавя и духа на САЩ през 60-те години. Вълненията около расовата дискриминация, войната във Виетнам и дори сътресенията от исляма показват как реалността днес не се е променила особено.

Акцентът е върху периода, в който Али успява да покори всички спортни върхове, както и да се запознае със съпругата си (Джейда Пинкет-Смит). Въпреки че титлата му е отнета, той успява да си я възвърне след двубоя с Джордж Форман.

Джон Войт и Джейми Фокс са също част от актьорския състав на филма, който може да гледаме на 30 октомври от 23.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Коментари

Новини Варна