Варна 17°
fallback
Култура
11:33 | 28 октомври 2015
Обновен: 07:25 | 6 октомври 2024

Богаташки страсти в "Авиаторът"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR

По материала работи: Деян Михайлов

Макар и със солидно творчество зад гърба си, докато снима "Авиаторът" Мартин Скорсезе все още няма "Оскар". Златната статуетка ще я получи две години по-късно за филма си "От другата страна" (2006).

Но през 2004 г. приятелството му с Леонардо ди Каприо вече е явно. Двамата са работили заедно в "Бандите на Ню Йорк". След този проект ще се срещнат още в "От другата страна", "Злокобен остров" и "Вълкът от Уолт Стрийт".

Леонардо така и няма да получи златна статуетка за нито едно от участията си, но филмите със Скорсезе му носят достатъчно слава и купища пари.

Що се отнася до "Авиаторът" (с 11 номинации за "Оскар") филмът ще ни припомни историята на ексцентричният милиардер Хауърд Хюз, който за разлика от други богаташи, освен в красиви жени, влага парите си в доста по-вълнуващи страсти: Холивуд и авиацията. Именно тези две сфери ще му донесат световно признание и незабравимост и до наши дни.

Скорсезе никога не е искал от героите си да са идеални личности. Дори напротив. Режисьорът обича да се вглежда в техните недостатъци, пороци, които като че ли са двигател за това да станат такива личности, каквито са.

Затова и в "Авиаторът" ще ни представи един самоданеян, пълен с фобии Хюз, готов обаче да даде и душата си за нещата, които значат много за него. Скорсезе няма да ни остави да заобичаме героя, нито да му се възхитим, но със сигурност ще признаем постиженията му.

Режисьорът ще поведе разказа по добре познатия си стил, като детайлно ни подреди средата, в която е живял героя му, хората, с които е общувал. Ди Каприо следва стриктно зададеното от Скорсезе и влиза под кожата на Хюз вглъбен до крайност.

Сред многото жени на героя, ще се открои тази, изиграна от Кейт Бланшет, която единствена ще го обича заради него самия. Сред останалите красавици ще видим Гуен Стефани и Кейт Бекиннсейл. Гледайте филма на 28 октомври от 20.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback