IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
12:44 | 19 октомври 2015
Обновен: 05:35 | 6 септември 2024

За първи път - кино-литературен фестивал CineLibri

Издателство Colibri навършва 25 години

По материала работи: Деян Михайлов
За първи път - кино-литературен фестивал CineLibri

От 2 до 11 ноември 2015 година жители и гости на София, Пловдив и Варна ще имат удоволствието да присъстват на първия по рода си кино-литературен фестивал CineLibri, предава агенция Крос.

 

Думите никога не стигат. Затова ще изминем заедно пътя от белия лист до големия екран, който вдъхва живот и на най-неясните представи, казват от издателство Colibri, което тази година навършва 25 години.


Новият фестивал CineLibri ще представи селекция от 14 екранизации на литературни произведения с висока художествена стойност. Те имат двойна цел: да предложат изтънчено визуално преживяване и да насърчат любовта към четенето. Всяка прожекция ще бъде съпроводена от дискусия или хепънинг с фокус, произтичащ от характеристиките на творбата, както и със срещи със самите автори на литературните творби и създателите на техните екранизации.


CineLibri залага на взаимодействието между две от най-популярните и обичани изкуства в света. Защото ако литературата е магия, киното е нейното алтер его.

 

 

Коментари

Новини Варна