IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
09:50 | 19 октомври 2015
Обновен: 10:00 | 2 октомври 2024

Седмичен афиш

Kрис Норман с хитовете на „Смоуки“.

По материала работи: Деян Михайлов
Седмичен афиш

Звезда от световната сцена – Крис Норман във Варна

Това не трябва да се пропусне. Приживе превърнал се в песенна легенда с неповторимите хитове на „Смоуки“, той ще пее за първи път във Варна и това ще стане на сцената на обновената зала “Конгресна” на ДКС на 22 октомври (четвъртък) от 19 часа.

 

Етюд от балета „Жизел“.
“Жизел” и “Тоска”

 

 На 21 октомври (сряда) балетът по музика на Адолф Адам “Жизел” ще докосне романтичната ни същност и ще се потопим в поредната приказна легенда. А тя е разказана великолепно под постановъчната палка на з.а. на Русия Сергей Бобров, а в главните роли ще видим младите звезди на Варненския балет Илиана Славова, Павел Кирчев, Юрика Аоки (много артистична и технична японска балерина) и други.

На 22 октомври (четвъртък) в знаковата опера на Пучини – “Тоска”, ще видим най-добрата съвременна изпълнителка в България на тази роля, примата на Варненската опера Дими Райчева. В постановката на режисьора Кузман Попов и диригента Борислав Иванов песенно ще омагьосват и Венцеслав Анастасов, Ивайло Михайлов, Евгени Станимиров и др. И двата спектакъла са с начален час 19.

 

Театрални изкушения

Геро и Валентин Танев в „Швейк“.


Те са много през тази седмица и са фокусирани на 4 сцени – Кукления театър, ФКЦ, Театър “Българан” и ДТ “Стоян Бъчваров”.
В Кукления театър  на 24 и 25 октомври (събота и неделя) от 11 часа могат да се видят постановките “Малки вълшебници” – с поредно престижно международно отличие от ХІV международен куклен фестивал в Босна и Херцеговина, и “Кучето, което не знаеше да лае” (това за добро ли е, или не, ще разберете, ако го гледате с вашето дете).

На сцената на ФКЦ, зала 1, се задават изкушаващи гостувания:
- Премиерната комедия  “Опасно за живота” на съвременния френски драматург Пиер Шено. Под режисурата на Асен Блатечки се вихрят Асен Лозанов, Милена Маркова – Маца, Невена Бозукова – Неве, Стефан Иванов и самият Асен Блатечки. Постановката е от афиша на Бургаския театър.Това ще се случи на 21 октомври (сряда) от 19 ч. 

- На 23 октомври (петък), също от 19 часа, зрителите могат да видят авторския моноспектакъл на заразителната със своя талант актриса Мария Сапунджиева, която е варненка. И двете заглавия представя Театър “Българан”.

На основната сцена на Театър “Българан” отново ще гостува творческият дует Герасим Георгиев – Геро, и Валентин Танев, които под умелата режисура на Бина Харалампиева играят неповторимо “Швейк” по Хашек. Начало – 19 ч.

Варненската Драма изкушава с постановките си на двете сцени. Основна сцена – 19 октомври( понеделник), е втората премиера на проф. Маргарита Младенова на “Кавказкият тебеширен кръг” от Б. Брехт. Притчата за доброто, което много често не откриваме в себе си, ще разиграят с творчески максимализъм Гергана Плетньова, Даниела Викторова, Стоян Радев, Биляна Стоева, Пламен Димитров, Валери Вълчев и други. А на сцена „Филиал“ на 20 октомври (вторник) -  “Свекърва” от Антон Страшимиров, режисьор - Стоян Радев Ге.К. На 21 октомври (сряда) - “Паметта на водата” от Шийла Стивънсън. Постановка – Стоян Радев Ге.К. 

На 23 октомври (петък) – „Измяна” от Харолд Пинтър, постановка на проф. Пламен Марков. И трите постановки се радват на зрителския интерес и това не е случайно. Точни режисьорски решения, актьорско надиграване, а темите – близко до сърцето.
Оставам избора на вас, уважаеми читатели. Но ако гледате поне едно от изброените заглавия, убеден съм, че няма да съжалявате. Емоционално ще ви докосне. Житейски – ще ви обогати.

Афиша подготви КИРИЛ АСПАРУХОВ
    

Коментари

Новини Варна