IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
13:36 | 25 септември 2015
Обновен: 10:17 | 2 октомври 2024

Леонардо ди Каприо - без "Оскар", но почетен от гилдията

Актьорът ще получи призът "Вдъхновение"

По материала работи: Деян Михайлов
Леонардо ди Каприо - без "Оскар", но почетен от гилдията

Макар и да има пет номинации за "Оскар"Леонардо ди Каприо така и не е получавал златната статуетка. Затова пък звездата ще бъде удостоен с почетна награда от американската Гилдия на филмовите актьори, съобщи Контактмюзик.

Призът "Вдъхновение" е признание за кариерата и благотворителната дейност на 40-годишния Ди Каприо. Почетното отличие ще му бъде връчено на 5 ноември в центъра за изпълнителски изкуства "Уолис Аненберг", когато Гилдията на филмовите актьори ще чества 30-годишнината на своята фондация.

Като професионалист Леонардо ди Каприо има осем номинации за наградите на актьорската гилдия и пет номинации за "Оскар", а като активист е дарил над 30 милиона долара за каузи за опазване на околната среда чрез фондацията, носеща неговото име, която основава през 1998 г., припомня БТА.

"За нас е огромно удоволствие по случай 30-годишнината на фондацията ни да присъдим почетния приз "Вдъхновение" на Леонардо ди Каприо за изключителните му постижения като професионалист и за забележителната му дейност като активист", казва президентът на Гилдията на филмовите актьори Джобет Уилямс. 
Леонардо ди Каприо на свой ред споделя, че за него е чест и гордост да получи признание от професионалната актьорска организация.

Коментари

Новини Варна