Варна 17°
fallback
Култура
16:45 | 11 август 2024
Обновен: 19:44 | 19 септември 2024

Актьорът Филип Аврамов влиза в политиката

Основава партия ПЪН – Политическия ъгъл на народа

По материала работи: Александър Дечев

Актьорът Филип Аврамов обяви готовността си да стъпи и на политическата сцена. В интервю за "Нова телевизия" Аврамов подчерта, че това не е просто поредната артистична роля, а истинско желание за промяна в политическия живот на България.

"Правим го единствено заради държавната субсидия. По отношение на името „ПЪН” – то означава „Политическия ъгъл на народа”, защото от доста време сме натикани в ъгъла”, сподели с характерния си хумор актьорът. Името на бъдещата му партия е съзнателно подбрано, за да отразява усещането на много българи, че техният глас е притиснат в ъгъла на политическата сцена.

Аврамов подчерта, че вижда тази нова роля не само като шега, а като възможност да пренесе своите актьорски умения в политиката. „Това е просто друго амплоа. Родните политици доказаха, че са по-добри актьори от самите професионалисти. Време е това да се промени и аз да изляза на една малко по-различна сцена, тъй като години наред има натрупано напрежение”, отбеляза той. Според Аврамов, политиците дълги години са играли роли, които са измамили публиката - народът, и той вярва, че един истински актьор може да внесе прозрачност и честност в политиката.

Актьорът сподели, че един от начините да привлече вниманието на хората към новата си партия е чрез хумор. „От 7034 цели, които сме си поставили, мога да ви изброя само седем сега", каза той, намеквайки за амбициозните, но същевременно иронични цели на своя политически проект. Аврамов ясно демонстрира, че има представа за тежестта на предизвикателството, но също така вярва, че смехът е мощен инструмент за промяна.

Основаването на партията „ПЪН” ще бъде събитие с особено значение за Аврамов, тъй като съвпада с неговия 50-ти рожден ден. „Това е подарък, който правя на себе си и на всички, които се чувстват затворени в политическия ъгъл на нашата страна”, заяви актьорът.

Автор на статията:
Александър Дечев
Филип Аврамов Филип Аврамов фицата Фицата актьор политика ПЪН Филип Аврамов политика Филип АВрамов роли Филип Аврамов партия Пън
2 коментара
fallback
fallback