IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
17:00 | 13 ноември 2023
Обновен: 06:42 | 6 септември 2024

Галерия “Графит” представя „Съкровища“ - изложба акварел на Галина Христова

Откриването е в четвъртък от 18,30 ч.

По материала работи: Ставри Таргов
Галерия “Графит” представя „Съкровища“ - изложба акварел на Галина Христова

Галерия “Графит” представя „Съкровища“ - изложба акварел на Галина Христова. Откриването е в четвъртък от 18,30 ч. Експозицията ще продължи до
6.12.2023 г.

Това е първата самостоятелна изложба на Галина Христова. В тази вълнуваща колекция от акварели тя разгръща своя уникален взглед към света, като призовава зрителите да погледнат какво наистина ценим и пренасяме като съкровище във времето. Нейната изложба е не просто изложба на изкуство, а пътешествие през цветовете и емоциите, разкриващо част от душата й.

Думите на художничката за „Съкровища“:

„Акварелът със своята прозрачност подсказва материално-енергийния аспект на всяко нещо. Търся лицето като проекция на душата, светлината, струяща от очите като портал.

Ние сме устойчиви и светли дух и материя, формирани от богатството на земята ни, древната история на предците ни, изкуството, традициите, родителите, учителите, любовта, стремежа ни да подобряваме себе си и средата си.

Такива виждам нашите Съкровища в първата си самостоятелна изложба, нека ви донесе добър заряд!“

 

Коментари

Новини Варна