Варна 26°
fallback
Култура
09:50 | 10 октомври 2020
Обновен: 11:18 | 23 септември 2024

Този уикенд: Приказки на Андерсен и Ран Босилек радват децата на Варна

Съботният спектакъл на Кукления театър във Варна е “Палечка”, а неделният “Лакома мецана”

По материала работи: Слав Велев

Приказки на Андерсен и Ран Босилек представя Кукленият театър този уикенд за децата на Варна.

Любимата приказка на Андерсен “Палечка” оживява на сцената на Държавен куклен театър – Варна на 10 октомври от 11 часа, благодарение на великолепната игра на актьорите Мария Томова,Евгения Василева, Гергана Господинова, Теодор Христов, Иван Шумаров, Валентин Митев. Историята на малкото момиченце, родено в цвете и неговите приключения в големия свят, привлича вниманието на малки и големи повече от 200 години. На сцената на Кукления театър тази история ще ви завладее с впечатляващата си визия и с прекрасната музика, написана специално за спектакъла от Нелко Коларов. Какво се случва с Палечка и ще съумее ли тя да се справи с Жабока, Бръмбарите и Мишката и да стигне в страната на елфите и цветята, ще разберете в края на приказката. Драматизацията е на Рада Москова, постановка – Бисерка Колевска, сценография и кукли – Свила Величкова.

 

В неделния спектакъл на Държавен куклен театър Варна, отново от 11 часа ще се пренесем в света на животните благодарение на невероятния разказвач Ран Босилек и неговата “Лакома мецана”.  Децата ще разберат, че когато човек мисли само за себе си и пренебрегва приятелството, му се случват твърде неприятни неща.

 

С много любов, майсторство и талант актьорите от ДКТ – Варна, разказват веселата история чрез музика, смях и настроение. И, разбира се, с чудесните кукли, изработени от майсторите в ателието на Кукления театър.

 

Спектакълът е подходящ за деца над 3 години. Драматизация и постановка – Дарин Петков, сценография – арх. Иван Цонев, музикално оформление – Светла Василева, в ролите  – Диана Стайкова, Таня Жекова, Красимир Добрев.

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback