IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Култура
16:27 | 8 октомври 2020
Обновен: 10:58 | 23 септември 2024

Георги Тошев представя във Варна книга и филм за Георги Парцалев

Входът е безплатен

По материала работи: Ставри Таргов
Георги Тошев представя във Варна книга и филм за Георги Парцалев

Биографичната книга „ГЕОРГИ ПАРЦАЛЕВ. Хамлет от град Левски“ (Книгомания.бг) и прожекция на пълнометражния документален филм „Рицарят на смеха“ ще бъдат представени от журналиста Георги Тошев на 12.10. от 18,30 ч. във ФКЦ–Варна, зала 4 „Пресцентър“.

 

Входът е с безплатен билет, който можете да получите на касата на ФКЦ преди събитието.

 

Книгата ще можете да закупите по време на представянето ,благодарение на съдействието на Книжарница Сиела – ФКЦ.

 

Книгата излиза по повод 95 години от рождението на актьора. Ще си припомним родния град на Георги Парцалев и ще проследим пътя му до голямата сцена.

 

„Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“: „Това е историята на един необикновен комик. Едновременно близък и напълно непознат образ, оставил траен спомен със своите роли, но съумял да опази в дълбока тайна личния си свят.

 

Държите в ръце първия безпристрастен разказ за Георги Парцалев - за единствената му голяма любов, за сбъднатите и попарените мечти, за неговата широко обсъждана хомосексуалност в условията на развит социализъм и за неповторимото чувство за хумор, с което той празнува живота. На един дъх!“ – Диляна Ценова Гогова.


По време на премиерата ще бъде представен и документалният пълнометражен филм на режисьора Георги Тошев в памет на Георги Парцалев: „Рицарят на смеха“.

 

Ще си припомним родния град на Георги Парцалев и ще проследим пътя му до голямата сцена. За него като човек и артист ще разкажат съвременници и партньори като Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и много други.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна