Варна 27°
fallback
Култура
10:45 | 27 септември 2020
Обновен: 13:32 | 23 септември 2024

3 бутикови концерта през октомври във Варна

Фестивалът :Камералия" започва от морската столица

По материала работи: Слав Велев

Октовмри започва с бутиков концерт във Варна. Той е част от фестивала "Камералия", един оригинално замислен музикален фестивал, който ше започне от морската столица. В Концертното студио на Радио Варна са предвидени три изяви за меломаните. Те ще могат да се насладят на изключителни концерти, представящи оригинална палитра от стилове и нова концепция за камерната музика. Тя се базира на представянето на музиканти от различни държави, събрани от една обща страст – съвместното правене и изживяване на музиката, в нейните различни жанрове.

 

Концертите са на 1, 7 и 28 октомври 2020 г., от 19:00 ч..

 

Първият концерт край морето – “Любовта на поета”, е песенен. На рояла ще бъде маестро Людмил Ангелов заедно с тенора Бюлент Бездюз от Турция.

 

В програмата са включени творби от Роберт Шуман (1810-1856) – Цикъл от 16 песни, Оп. 48, Dichterliebe / Любовта на поета по поеми от Хайнрих Хайне; популярната турска песен Nazende sevgilim. Концертът се осъществява със съдействието на Посолството наРепублика Турция в България.

 

Втората фестивална вечер във Варна ще бъде концерт на Румен Цветков, виола и Людмил Ангелов, пиано, а програмата е озаглавена “Руска есен”. Посветена е на руската музика. Дуото се изявява с голям успех в цяла Европа и издаде наскоро своя първи албум.

 

На третия концерт от фестивала КАМЕРАЛИЯ, публиката ще има възможност да се наслади на оригинална камерна формация от глас и маримба – сопраното Ина Кънчева и перкусионистката Василена Серафимова. Те са подготвили и ще представят премиерно своя музикален проект “СамоДиви”, с музика от различни стилове и епохи.

 

Програма на КАМЕРАЛИЯ 2020 – ВАРНА

 

1 октомври, 19:00 ч : – концерт на Бюлент Бездюз, тенор (Турция) и Людмил Ангелов,

 

пиано. В програмата: Dichterliebe от Р. Шуман.

 

Място:Концертно студио на Радио Варна.

 

7 октомври, 19:00 ч. : “Руска есен” – камерен концерт на Румен Цветков, виола и

 

Людмил Ангелов, пиано. В програмата: М. Глинка, С. Прокофиев, А. Глазунов, М.

 

Балакирев, П. Чайковски.

 

Място:Концертно студио на Радио Варна.

 

28 октомври, 19:00 ч. : “СамоДиви” – камерен концерт на Ина Кънчева, сопран и

 

Василена Серафимова, маримба. В програмата: Й. С. Бах-Ш. Гуно, Дж. Росини, М.

 

Равел, Г. Златев-Черкин, П. Хаджиев, Кр. Кюркчийски

 

Място:Концертно студио на Радио Варна.

 

Фестивалът през тази година ще се проведе под знака на мерките за сигурност и ще се съобрази с моментната епидемиологичната ситуация на КОВИД-19 в България.

 

 

Черно море

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback