IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Култура
11:46 | 5 септември 2020
Обновен: 10:42 | 20 септември 2024

Теодосий Спасов и проф. Марио Хосен на сцената на „Варненско лято“

Концертът е днес от 19 ч. във ФКЦ

По материала работи: Ставри Таргов
Теодосий Спасов и проф. Марио Хосен на сцената на „Варненско лято“

Международният музикален фестивал „Варненско лято“ продължава с втория концерт от модула - „На границата с класиката“ - днес – 5 септември от 19 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

 

Легендата Теодосий Спасов, виртуозният маестро на цигулката проф. Марио Хосен, най-популярният европейски бандеонист Клаудиуш Баран и младият пианист Галин Ганчев ще излязат на сцената, за да ни убедят заедно, че музиката не познава стилистични граници.

 

В търсене на общия знаменател на различните жанрове и стилове с тях ще бъдат Мирослав Турийски – пиано, клавишни, Александър Леков – контрабас, Начо Господинов – ударни, и Чавдар Гочев – китара.

 

Всички тези музиканти ще ни срещнат с вечни творби, като обединят своя талант, енергия и визия за съвременното интерпретиране на музиката в една неповторима вечер в духа на импровизацията.

 

Автентични, но и новаторски, верни на оригинала, но и свободни, изпълненията ще ни накарат да погледнем по нов начин на любовта си към музиката на Астор Пиацола, Й. С. Бах, Джанго Райнхард и на самия Теодосий Спасов.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна