IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Култура
13:02 | 3 септември 2020
Обновен: 12:34 | 9 септември 2024

„Спирка за разкази“ във Варна дава възможност да „пътуваме“ до побратимени градове

3 спирки на градския транспорт в градаще бъдат преобразени в места за творчество и въображение

По материала работи: Слав Велев
„Спирка за разкази“ във Варна дава възможност да „пътуваме“ до побратимени градове

Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение? Например в трибуна за млади автори. Зад тази идея за трета поредна година застават от варненското сдружение „Кашалот“.

 

Тазгодишното издание на проекта „Спирка за разкази“ще се проведе в рамките на месец от 21-и септември до 18-и октомври с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна. В този период три спирки на градския транспорт в градаще бъдат преобразени в места за творчество и въображение. Тази година темата е „Варна и нейните побратимени градове“. Причината?

 

Пандемията може и да ни ограничава да пътуваме, но за литературата и въображението няма граници. „Кашалот“ кани млади и мотивирани автори от Варна да се включат в проекта като изпратятсвой разказ (до 250 думи) до 15-и септември. Това може да стане като посетят сайта на „Спирка за разкази“, изберaтедин от трите побратимени града –Барселона, Марсилия или Генуа, разкажат кратка история, свързана с него, а от сдружението ще избератнякои от най-вдъхновяващите разкази и ще ги публикуватна три от спирките на градския транспорт във Варна.

 

Повечеза участие и подаване на разказите може да научитена страницата на проекта в интернет.

Коментари

Новини Варна