Варна 23°
fallback
Култура
14:46 | 27 август 2020
Обновен: 17:36 | 23 септември 2024

Варненската опера с 4 последни спектакъла в Летния театър

"Дон Карлос", "Парижката Света Богородица", "Бал с маски" и "Хубавата Елена" са заглавията в ранния септемврийски афиш

По материала работи: Ставри Таргов

След огромния успех на Опера в Летния театър Държавна опера - Варна, добавя още няколко последни спектакъла под звездите в началото на септември. На 3 септември ще се играе „Дон Карлос“ - великата история на Шилер за любовта и свободата, разказана в родената сред огън и пожари опера на Верди.

 

Диригент е маестро Кръстин Настев, режисьор Кузман Попов. На сцената на Летния театър ще излязат блестящите солисти Деян Вачков, Иван Момиров, Димитринка Райчева, Михаела Берова и Иво Йорданов, с оркестър и хор на Държавна опера – Варна.

 

На 4 септември най-посетеният мюзикъл от летния сезон – премиерният „Парижката Света Богородица“ ще има своето очаквано второ представление. Мюзикълът по музика на Рикардо Кочанте по романа на Виктор Юго, който взриви и Варна след световните сцени е в съвременния формат на театрализиран концерт с костюми. Варненската публика се влюби в емоцията на този спектакъл с внушителни визуални ефекти и много танц.

 

Вдъхновената интерпретация е на режисьора Петко Бонев и диригента Страцимир Павлов със солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера – Варна. Премиерната постановка на “Бал с маски” ще изкуши ценителите на 10 септември с шедьовъра на Верди за страстта, отмъщението и съдбата.

 

В трудни времена като днешните посланията за достойнство и високи ценности добиват още по-голяма сила. Ще ги открием в постановката на Държавна опера – Варна, с диригент Кръстан Настев и режисьор Игнаси Кристия.

 

Ярки солисти ще бъдат на сцената на Летния театър - Валерий Георгиев, Венцеслав Анастасов, Габриела Георгиева, Ирина Жекова, Даниела Дякова, с оркестър, хор и балет на Държавна опера – Варна.

 

На 12 септември пищната постановка на най-играната оперета на Офенбах „Хубавата Елена“ ще разкаже с музика и танц легендите за Троянската война, но оцветени с искрящ хумор и с горещи теми от нашето време.

 

Режисьор е корифеят на българския оперетен театър Светозар Донев, диригент Стефан Бояджиев. Със забележителното участие на солистите, оркестъра, хора и балета на Държавна опера – Варна.

 

Всички спектакли са с начален час 20:00.

 

Черно море

 

 

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback