IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Култура
09:51 | 21 август 2020
Обновен: 17:32 | 29 август 2024

40 фотографии зоват варненци да пазят чисто

Изложбата ще бъде открита днес до Слънчевия часовник в Морската градина

По материала работи: Слав Велев
Снимка: "Чиста Варна"

Фотоизложба с подбрани моменти от доброволчески акции по почистване на различни места във Варна, ще бъде открита днес (21 август) от 18.00 часа до Слънчевия часовник в Морската градина във Варна. Тя е дело на доброволците от фейсбук групата „Чиста Варна“, които от миналата година всяка неделя избират място, което почистват. Най-често са по Крайбрежната алея, паметника на Българо-съветската дружба, в района на Аладжа манастир, откъдето изнасят най-много отпадъци, почистваха и край сградата на Аквариума.

 

„С чисти сърца към чиста околна среда“ е мотото на фотоизложбата, а посланието - да почистиш и подредиш мястото където живееш и се разхождаш, не е срамно и смешно, а напротив - приятно и заредено с позитивни емоции занимание, защото там срещаш много усмихнати и добронамерени хора.

 

„Идеята е да покажем, че всеки един от нас е съпричастен с чистотата и красотата на мястото където живее, където се разхожда и си почива, защото генерираните боклуци са от нас хората. Искаме да възпитаме нашите деца на чистота и подреденост.“, каза за Радио Варна Стефан Крачунов, доброволец от първата акция до днес.

 

Първата акция се провежда на 8 декември 2019 година, а до днес те вече са 23. Срещите се определят през групата във фейсбук, като обикновено са в неделя. През отпускарския август месец акции не се провеждат, защото хората са по почивки или извън града. Ще бъдат възобновени от септември, каза още Стефан Крачунов. Обикновено организаторите осигуряват чували и ръкавици за доброволците, но при желание всеки може да си осигури сам такива.

 

„Колкото повече се стремим около нас да бъде чисто, толкова повече ще ни е приятно да живеем в тази среда.“, каза още Стефан Крачунов.

Коментари

Новини Варна