IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Култура
15:59 | 8 август 2020
Обновен: 09:14 | 17 септември 2024

“Червената шапчица” играят днес за децата на Варна

“Лакома мецана” по Ран Босилек е неделният избор за малките ценители

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Тони Перец

“Червената шапчица” е поредното заглавие от репертоара на Държавния куклен театър във Варна, което ще задарва малките ценители през лятото. Спектакълът е днес, от 18:30 часа, на Лятната сцена на кукления театър.

 

Някои от най-популярните приказни герои – от „Червената шапчица“ на Шарл Перо, се срещат в гората, но не за да се надхитряват и да си правят пакости, а за да станат приятели. Към играта ги примамват трите палави елфчета, които живеят във всяко детско въображение. И приключението започва – от първата среща на Червената шапчица с Вълка по пътя към къщичката на добрата ѝ баба. А как завършва тази история, разказана с много смях, доброта, музика и песни, ще разберете, ако я преживеете заедно с героите от детската приказка.

 

Спектакълът „Червената шапчица” е носител на наградата на публиката от Международния куклено-театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново през 2019-а. Сценарий и постановка: Стоян Стоянов, сценография и кукли: Адриана Добрева, композитор: Иван Кръстев, текст на песните: Вера Стойкова. В ролите са: Мария Томова, Гергана Господинова и Иван Шумаров.

Неделният избор за малките ценители на кукления театър във Варна е “Лакома мецана”. Началният час на спектакъла на Лятната сцена, отново е 18:30. Невероятният разказвач Ран Босилек ни пренася в света на животните и техните взаимоотношения, от които децата разбират, че когато човек мисли само за себе си и пренебрегва приятелството, му се случват твърде неприятни неща. С много любов, майсторство и талант актьорите от ДКТ – Варна, Диана Стайкова, Таня Жекова и Красимир Добрев, разказват веселата история чрез музика, смях и настроение. И, разбира се, с чудесните кукли, изработени от майсторите в ателието на Кукления театър. Спектакълът е подходящ за деца над 3 години. Драматизация и постановка – Дарин Петков, сценография – арх. Иван Цонев, музикално оформление – Светла Василева.

Коментари

Новини Варна