IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Култура
14:17 | 17 юли 2020
Обновен: 09:04 | 8 септември 2024

„Остани жив“ е новата изложба на Иван Минчев

Авторът е сред най-ярките представители на поколението, което влезе в изкуството през 90-те години на ХХ век, наложил се в полето на абстрактния експресионизъм

По материала работи: Ставри Таргов
„Остани жив“ е новата изложба на Иван Минчев

Изложба под надслов „Остани жив“ експонира Иван Минчев в Художествения музей „Георги Велчев“, филиал на Градска художествена галерия “Борис Георгиев“ във Варна.

 

Авторът е сред най-ярките представители на поколението, което влезе в изкуството през 90-те години на ХХ век, наложил се в полето на абстрактния експресионизъм, в което продължава да се развива и сега, с най-новите си работи, обясняват от галерията.

 

Произведенията са изпълнени в техника маслен пастел, като повечето са създадени тази година. Тази много лична изложба е заредена с посланията на артиста, който за дълъг период от време е принуден да се справя с отсъствието на живо общуване с колегията.

 

Освен картината „Остани жив“ другите работи в изложбата са „Авантаж“, „Един ден“, „Имам идея“ – също заглавия, докоснати от осмислянето на принудителното откъсване от естествената социална среда.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна