IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
09:18 | 19 юни 2020
Обновен: 00:38 | 7 септември 2024

Правят концерт по случай Празника на музиката Варна 2020

Събитието ще се проведе на 21 юни, неделя

По материала работи: Ставри Таргов
Правят концерт по случай Празника на музиката Варна 2020

На 21 юни 2020, неделя, по инициатива на Франкофонски център - Варна с подкрепата на Община Варна и в партньорство с Театрално-музикален продуцентски център (ТМПЦ) – Варна, за девети пореден път във Варна ще се състои „Празник на музиката“.

 

Това културно събитие, което се чества всяка година на една и съща дата, е създадено във Франция през 1982 г. Днес празникът се е превърнал в международна проява и се организира в над 700 града в цял свят.

 

Настоящата 2020-та година ще отдаде дължимото на изкуството, което помогна на много граждани по цял свят да преминат спокойно през периода на социалната изолация. Музиката във виртуалното пространство или на живо – при спазване на мерките за социална дистанция – ще бъде отново издигната на пиедестал на петте континента.

 

Каним ви на 21 юни 2020 г. в 12 ч. на Лятна сцена зад Театъра, до ТМПЦ-Варна, за да се насладите на арии от произведения, свързани с френската музикална култура в изпълнение на солистите на Държавна опера – Варна: Гео Чобанов, Жана Костова, Евгений Станимиров, Димитринка Райчева.

 

А от 17 ч. заповядайте пред сцената на входа на Морската градина, където ще чуем вокални и инструментални изпълнения от ученици от Международен френски лицей Варна „Шарл Перо“, IV-та Езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри”, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ и деца от музикалната работилница в “Читалище Просвета 1927” в кв.Аспарухово.

 

Концертите ще бъдат излъчвани и в социалните ни мрежи, където в началото на деня ще публикуваме и букет от опери, изпълнени на френски език и любезно предоставени ни от ТМПЦ-Варна, съобщават от Франкофонски център - Варна.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна