IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
10:13 | 5 юни 2020
Обновен: 06:03 | 4 септември 2024

Варненската опера и драма с отлична оценка от Министерство на културата

Kукленият театър също е сред призиорите за минлата 2019 година

По материала работи: Слав Велев
Варненската опера и драма с отлична оценка от Министерство на културата

ТМПЦ-Варна и Kукленият театър с отлични оценки от Министерството на културата
 

Театрално-музикалният продуцентски център (ТМПЦ) – Варна получи отлична оценка в класацията на Министерството на културата за 2019 година. Варненската опера и драма се нарежда веднага след националните лидери – Софийска опера и балет и Държавен музикален и балетен център – София. С отлична оценка е и Държавен куклен театър - Варна.

 

„С радост споделям, че излязоха резултатите от комплексната оценка на Министерството на културата, което е принципал на всички държавни културни организации, за работата на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства за 2019 г. ТМПЦ – Варна, както и Държавен куклен театър – Варна отново са с отлични оценки. ТМПЦ – Варна се нареди непосредствено след столичните водещи културни институти като първенец сред извънстоличните. Ние имаме равен брой точки на отлична оценка 118 – също като Сатиричния театър и Театъра на армията. Това е престиж не само за двата варненски културни института, но е престиж и за нашия град, защото показва за поредна година (миналата година резултатите също бяха такива), че културните процеси в нашия град се развиват по правилен начин. В тази комплексна оценка са отчетени много компоненти, сред които е финансовото състояние на културните институции, съпоставката между приходи и разходи, липсата на непокрити задължения, а обратното, извеждането им на плюс, техните премиери и много други параметри, като разбира се най-важното са художествените постижения и интересът на публиката към продукциите“, коментира в социалните мрежи директорът на ТМПЦ – Варна Даниела Димова.

 

Черно море 

Коментари

Новини Варна