IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Култура
15:09 | 26 ноември 2019
Обновен: 11:43 | 21 септември 2024

Варненски музиканти вдигат на крак зала 1 на ФКЦ с авторска chill out музика

„Музика от брега на морето" е под акомпанимента на Варненския камерен оркестър

По материала работи: Слав Велев
Варненски музиканти вдигат на крак зала 1 на ФКЦ с авторска chill out музика

Те са млади, дръзки, артистични и с пулсиращи ноти в кръвоносните съдове. Те  са  музиканти от Варна, които се занимават със съвременна, електронна музика - Мирослав Гочев и Яница Кънева. С изключително авторска музиката подготвят проект, който  е уникален и иновативен за пределите на Варна. На концерт  в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна на 30 ноември от 19:00 часа ще бъде представен  авторският албум "Музика от брега на морето". В него ще вземат участие седем изявени  варненски музиканти в колаборация с Варненски камерен оркестър под палката на Маестро Ганчо Ганчев. Стилът на произведенията е иновативен прочит на класическата електронна музика. Съдържа в себе си също chill out, smooth jazz, new age. Звукът в залата е специфична част от спектакъла-съраунд звук, който ще се допълва от изключително светлинно шоу. Предвижда се сцената и звукът да са на много високо  ниво, реализирано от екип от професионалисти.

 

Музикантите работят заедно от една година и са нарекли себе си MUSIC M.A.G. PROJECT, разказва Яница Кънева. Тя е възпитаник на Националното училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна, с след това – и на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство Проф. „Асен Диамандиев“ – Пловдив. Свири на пиано от 6 годишна. Колегата ѝ  Мирослав Гочев също е седнал пред клавирния инструмент от ранна детска възраст. Миналата година са осъществили камерен концерт в радио Варна, но за първи път се качват в авторски концерт на голямата сцена. Той ще бъде един вид представяне на албума, който предстои да запишат. „Освен нашата музика, сме подбрали и няколко песенни шедьовъра, които са ни вдъхновявали през годините и са ни помогнали да се изградим като музиканти. Сред тях са Diventa poesia и Caruso. Аз и моите колеги създаваме наша авторска музика. Нарекли сме проекта ни "Music M.A.G Project" и стила, в който композираме е електронна музика, chill out, smooth jazz, new age в колаборация с акустичния звук на струнни инструменти. Събирането ни на сцена е иновативно за България заради стила и заради начин, по който представяме продукцията си. Съвсем неслучайно събрахме само варненски музиканти, иска ни се това да е нещо специално за града ни. Изненадата на концерта ще бъде Атанас Кателиев - Гласът на България, с който ще изпеем няколко песни“, допълва Яница.

 

Музикантите, които ще чуем на 30 ноември са: Яница Кънева – композитор, аранжор, пианист, Мирослав Андреев Гочев – композитор, аранжор, изпълнител – синтезатори, Станислав Стоянов – барабани, Веселин Солаков – саксофон, флейта, Диян Димов – бас китара, Бояна Дерменджиева – цигулка, Олена Мошинска – виолончело, Ганчо Ганчев – диригент. Ефектите на сцената, звука и осветлението са поверени на „Интермюзик Варна".

 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура" на Община Варна.

Ели Маринова

 

Коментари

Новини Варна