IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
10:52 | 25 септември 2019
Обновен: 20:53 | 13 септември 2024

Ученици на Светлин Ненов с изложба в галерия „Графит”

Ще бъдат представени творби на 30 годишния курс Архитектура и 20 годишната хоби група по живопис

По материала работи: Слав Велев
Ученици на Светлин Ненов с изложба в галерия „Графит”

Творби  на 30 годишния курс Архитектура и 20 годишната хоби група по живопис на ученици на Светлин Ненов ще бъдат представени в изложба в галерия „Графит”. Откриването е на 26 септември (четвъртък) от 18:30 часа. Светлин Ненов е варненски художник, автор на повече от 30 самостоятелни изложби, носител на множество награди в областта на изобразителното изкуство. Още в далечната 1989 г. Светлин решава да последва една нова идея и създава курс по рисуване и архитектура за подготовка на кандидат студенти. За 30 години през него преминават над 1000 курсисти, от които повече от половината са вече реализирали се архитекти, в това число много от наследниците на известни архитектурни фамилии в града.

 

Приблизително 10 години по-късно се заражда и другата идея – създаване на хоби група по живопис. Освен основните цели да разтоварва хората от натовареното ежедневие и да им дава основни познания по рисуване, школата си поставя още една цел – да помогне на всеки да открие своя собствен стил в изкуството, включително достигайки до неговите абстрактни форми. Настоящата изложба е ретроспекция на последните 30 години творческа дейност, в която участие ще вземат бивши и настоящи възпитаници на двете школи.

 

Варненец вае българска музика с индианска флейта

Коментари

Новини Варна