IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
16:41 | 24 септември 2019
Обновен: 14:20 | 24 септември 2024

Обновяват читалище „Васил Левски“ в кв. „Галата“

Ще бъде изграден морски образователен център за деца и ученици

По материала работи: Слав Велев
Обновяват читалище „Васил Левски“ в кв. „Галата“

Община Варна да кандидатства с проект по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020, при който обект на инвестицията е сградата на НЧ „Васил Левски“ в кв. „Галата“. Това гласуваха на днешното си заседание съветниците от ПК „Финанси и бюджет“ към Общински съвет – Варна. Ако проектът бъде одобрен, в читалището ще бъде изграден морски образователен център за деца и ученици. Проектното предложение включва също цялостен ремонт на концертната зала, обновяване на санитарния възел, изграждане на рампа за хора в неравностойно положение в читалището.

 

Членовете на комисията одобриха и отпускането на 20 000 лева от общинския бюджет за обезпечаване на разходите на търговско дружество „Стадион Спартак“ ЕАД необходими за хонорар на независим одитор и режийни разходи.  С размера на отпуснатите средства ще бъде увеличен капитала на дружеството „Стадион Спартак“ ЕАД.

 

Изграждат четири нови паркинга във Варна

Ремонтират пожарната във Варна със 170 000 лв.

Коментари

Новини Варна