IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
14:57 | 28 август 2019
Обновен: 18:15 | 29 август 2024

Dixieland Band с концерт в Морската градина във Варна

Музикалната проява е част от програмата на ММФ „Варненско лято“

По материала работи: Слав Велев
Dixieland Band с концерт в Морската градина във Варна

Диксиленд групата към Оркестъра на Сухопътните сили на САЩ в Европа ще бъде на турне в България от 29 август до 4 септември. На 31 август те изнесат два концерта във Варна – в 18,30 часа ще свирят в Морската градина, а в 21 часа във варненски клуб.  Диксиленд групата към Оркестъра на Въоръжените сили  на САЩ в Европа не само предоставя висококачествено музикално забавление, но също така показва и огромен сегмент от американската култура. Тази група се състои от шест талантливи  музиканти на духови инструменти и един енергизиращ барабанист, които изпълняват вълнуващи мелодии от специални  периоди в американската история.

 

В началото на 20-ти век САЩ е “врящо гърне“ от хора от много различни култури и етноси, най-вече в Ню Орлиънс. Смесването на различни култури създава две от най-вълнуващите форми на забавление – джаз и блус музика. Музикантите от Диксиленд майсторски съчетават тези музикални стилове, като с изпълненията си могат да ви върнат назад към най-ранните дни на джаза и блуса. Пренесете се в  в Ню Орлиънс, насладете се на живота и почувствайте душата на блуса. Групата Диксиленд е много повече от музикално забавление, то е живият, дишащ символ на американската култура и история.

 

Сборна изложба на варненски художници подреди галерия „Графит“ за осми пореден път

Коментари

Новини Варна