Варна 17°
fallback
Култура
17:15 | 5 август 2019
Обновен: 03:35 | 25 септември 2024

Дюн ще излезе по Коледа 2020 г.

Филмът ще се бори за зрителския интерес с „Уестсайдска история“ и „Пристигане в Америка 2“

По материала работи: Деян Михайлов

Новата версия на „Дюн“ се очаква с голямо нетърпение от всички. Все пак това е новият филм на Дени Вилньов, след отрупания с награди и суперлативи „Блейд Рънър 2049“, а актьорския състав в просто съкрушителен. Премиерата на бъдещия хит обаче се измества с месец по-късно и вместо на 20 ноември, ще го видим на 18 декември 2020 г.

Явно „Уорнър“ са уверени в успеха му, за да го позиционират в най-силното време на годината – точно преди Коледа, когато кината са препълнени. Освен това „Дюн“ ще е в компанията на не по-малко силни заглавия. За същата дата са предвидени още премиерите на новата версия на „Уестсайдска история“, дело на Стивън Спилбърг, новият филм с Том Холанд „Uncharted“ и продължението на хита с Еди Мърфи „Пристигане в Америка“.

Всички се надяваме новата версия на „Дюн“ да е по-успешна от тази, дело на самия Дейвид Линч. Той екранизира романа на Франк Хърбърт през 1984 г. със звезден актьорски състав в лицето на Шон Йънг, Югрен Прохнов, Линда Хънт и Стинг, а в главната роля е неговият любимец Кайл Маклоклън.

Вилньов също е събрал впечатляващ ансамбъл. Тимъти Шаламей е в главната роля, а сред неговите партньори са Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Джейсън Момоа и Зендая. Както вече съобщихме, снимките на филма вече приключиха и Вилньов ще има достатъчно време за пост продукцията и изпипване на всички специални ефекти.

Междувременно той подготвя и сериал от вселената на „Дюн“. Вилньов ще режисира пилотния епизод на „Dune: The Sisterhood“, който ще разказва за тайно сестринство, известно като Бин Джезърит. Сериалът ще е сред бъдещите хитове в стриминг платформата на „Уорнър“. Cinefish.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback