IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
14:07 | 24 юли 2019
Обновен: 18:20 | 29 август 2024

Богата културна програма на 10-та „Алея на книгата“

Варненци вече чакат над 50 български издателства, за да заредят библиотеките у дома

По материала работи: Слав Велев
Богата културна програма на 10-та „Алея на книгата“

Варненци и гостите на града вече чакат над 50 български издателства и нигоразпространители,  за да заредят библиотеките в домовете си. От  2-ри до 11-ти август, за десета поредна година, в морската столица акостира най-голямото книжно изложение на открито в България - „Алея на книгата”. Мястото на Алеята е пространството от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център, а работното ѝ време е всеки ден от 10:00 до 22:00 ч. По традиция изложението е съпътствано от богата културна програма на Литературния кът всеки ден от 18:00 до 21:00 ч. Официалното откриване е на 2-ри август от 18:00 ч. пред  Литературния кът, на пешеходната зона на бул. „Сливница“ (в близост до пресечката с ул. „Стефан Караджа“).

 

Именно там ще има богатата културна програма, която представя българската литературна сцена в цялото ѝ многообразие. Премиери на книги, срещи с писатели и преводачи, дискусии и разбира се, събития за най-малките читатели очакват любителите на книгата. Сред акцентите на Културната програма тази година са: Премиера на книгата „Поздрави от синята палатка” от Петя Кокудева на 03-ти август от 19:00 часа, представяне на книгата-албум „Баш майстора завинаги” от Веселина Господинова на 6-ти август от 20:00 часа; на книгата с разкази „Вълнения” от Калин Терзийски на 7-ми август от 20:00 часа; на книгата „Сливовиц” от Катерина Хапсали на 8-ми август от 19:00 часа, на aнтологията „Най-доброто от най-добрите. Антология на съвременния рускоезичен афоризъм“ на 9-ти август от 18:00 часа  и др.

 

Детският модул на Културната програма включва:

Петя Александрова и нейната стихосбирка „Как да порасна” с илюстрации от художника Петър Станимиров на 4-ти август от 19:00 часа; представяне на романа „Антон и други произшествия” (от Гюдрюн Скретинг) от преводачката Росица Цветанова на 5-ти август от 19:00 часа; среща с преводачката на детската шведска авторка Мария Грипе - Ева Кънева, която ще потопи малките читатели в атмосферата на нейните романи на 5-ти август от 19:00 часа и др. Достъпът до всички събития в Културната програма на „Алея на книгата“ е свободен.

 

Занаятчии от цялата страна ще създават шедьоври в 20 поредни дни

Коментари

Новини Варна