IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Култура
14:54 | 27 май 2019
Обновен: 11:52 | 24 септември 2024

Математическата гимназия отново представи „Панаир на науките“ (СНИМКИ)

Тази година имаше възможност да се играят бордови игри, показани бяха интересни презентации

По материала работи: Пламен Янков
Математическата гимназия отново представи „Панаир на науките“ (СНИМКИ)

Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ за трета поредна година организира „Панаир на науките“. Целта на събитието е да популяризира и насърчи изявите на учениците на гимназията в областта на научните изследвания и иновациите – да представят своите научни разработки и проекти пред по-широка аудитория и да споделят и обменят идеи с други младежи.
 

Школото отвори врати за всички желаещи да се запознаят с  работата на младите ни учени и с професионално-педагогическите постижения на техните учители. Представените проекти бяха както от учебните часове, така и от извънкласните дейности в МГ „Д-р Петър Берон“. Те са резултат от сътрудничеството между учители и ученици в прилагането на научно-изследователския подход и проектно базираното обучение.
 

Тази година имаше възможност да се играят бордови игри, показани бяха интересни презентации, всеки можеше да проектира и принтира 3D, да изпробва различни приложения.
 

Имаше много деца от 5-ти до 12-ти клас, които представиха проекти. Един от тях космическият колайдер, получил наградата от НАСА.


Снимки: Пламен Гутинов
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна