Варна 25°
fallback
Култура
10:14 | 7 май 2019
Обновен: 13:34 | 25 септември 2024

Живопис на Живко Мутафчиев подрежда галерия Le Papillon

"Романтичните видения на един Бонвиван" е името на изложбата

По материала работи: Слав Велев

Арт галерия Le Papillon повежда варненските ценители из „Романтичните видения на един бонвиван“  - изложба живопис на Живко Мутафчиев от 10 май до 5 юни.  В експозицията ще бъдат представени 21 платна, отвеждащи ни в свят на чувственост, удоволствие, артистизъм, авантюризъм и ексцентричност.

 

Експресивният живописен стил на Мутафчиев ще ни потопи в насладата от живота, във вътрешния мир на „този, който умее да живее безгрижно“, „този, който създава еликсира, пипера на живота“. Откриването на изложбата е на 10 май /петък/ от 18:00 ч. в изложбения салон на арт галерия Le Papillon.

 

Ние сме това, с което се храним и това има пряка връзка с любовта към живота. Без значение как се подхожда към храната - между другото или като проявим внимание и изобретателност, или да й се радваме по сто начина, ключовата дума е любов. Поради факта, че храната е наше ежедневно доживотно занимание в отношението ни към нея личи какви сме, откъде идваме, дори накъде отиваме. Връзката храна–живот е очевидна и именно затова за съвременния човек тя е не само необходимост, а желание да се превърне в радост, медитация, грижа,близост, игра, приложна магия, делнична алхимия. Тя ни помага да направим така отличаващата се от животинския инстинкт човешка крачка на осъзнато удоволствие.

 

И за тази крачка ни разказва Живко Мутафчиев, който посредством завладяващия  колорит в картините си ни води по пътя на насладата от живота, от храната, от привидно обикновените детайли. Автор, който обича да експериментира с живописната техника, развивайки силно разпознаваемият си за много колекционери почерк. Индивидуалността му е отличителна, а стилът му завладяващ вниманието на зрителя. Живко Мутафчиев рисува на границата на реалното и абстрактното. Създава светът на своите герои, използвайки всички нюанси при разлагането на цветовете, а контрастите засилват различните емоционални състояния, които авторът внушава. Платната му излъчват много енергия, въздействат с решително полагане и наслояване на боите за  постигне на светлина и усещане за движение и динамика.

 

 

Четете още: С наситен музикален афиш посреща май Държавна опера Варна

Три поредни комедии поднася на варненци Драмата

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback