IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Култура
13:40 | 8 април 2019
Обновен: 13:07 | 8 септември 2024

Филмът "Лошо момиче" започна от Варна предперемиерните си прожекции

Лентата на Мариан Вълев – Куката ще обиколи 10 града преди официалния старт

По материала работи: Слав Велев
снимки: Пламен Гутинов

Преди да тръгне официално по кината в цялата страна на 12 април, филмът на БНТ "Лошо момиче" започна ексклузивни прожекции в 10 български града. Началото на предпремиерното турне на лентата бе  дадено в родния град на нейния сценарист и режисьор Мариан Вълев - Варна на 5 април (петък).

 

Следват прожекции с участието на творческия екип и актьорския състав в Търговище, Велико Търново, Пловдив, Враца, Видин, Габрово, Карлово, Благоевград и Ловеч. Гала премиерата на продукцията в София ще бъде на 11 април.

 

За нетърпеливите да гледат "Лошо момиче" във Варна Фестивален и конгресен център подготви специално киноизживяване. Откриващата прожекция на турнето бе и първа за ФКЦ-Варна, реализирана на новата лазерна кинопрожекционна система, която към момента е единствена в Източна Европа. Високото качество на прожекцията предлага 4К резолюция, разкривайки малките детайли от филма.

 

Филмът "Лошо момиче", продуциран от Нина Алтъпармакова, беше представен в рамките на Международния филмов фестивал "София филм фест" в средата на месец март тази година. Продукцията на БНТ беше едно от 10-те заглавия в специалната секция на фестивала "Ново българско игрално кино".

 

"Лошо момиче" е режисьорският дебют на актьора Мариан Вълев. Тема на филма е конфликтите между деца и родители, които могат да доведат до много сериозни последствия. Историята е за една художествена гимнастичка, която вследствие на такъв конфликт се забърква в сериозни неприятности, които в един момент застрашават цялата й ценностна система и морал.

Ели Маринова

снимки Пламен Гутинов

 

Русенската опера гостува във Варна със спектакъла "Кабаре"

Коментари

Новини Варна