IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Култура
13:15 | 26 март 2019
Обновен: 06:23 | 22 септември 2024

Варненче спечели Националния конкурс „Детска мелодия на годината” (ВИДЕО)

Гласът на София Иванова, съчетан с беквокала на Янка Рупкина грабнаха журито

По материала работи: Слав Велев
Варненче спечели Националния конкурс „Детска мелодия на годината” (ВИДЕО)

Гласът на варненската ученичка София Иванова, съчетан с беквокала на Янка Рупкина грабнаха журито на Националния конкурс „Детска мелодия на годината” и спечелиха надпреварата. Конкурсът събра в София над 120 деца, селектирани за участие и представяне на 14 – те песни финалисти.

 

Композиторът Димитър Гетов, текстописецът Живко Колев и едно наистина прекрасно изпълнение на талантливата варненска ученичка София Иванова, с беквокално участие на великата Янка Рупкина, спечелиха първо място с песента „Искам да полетя”.  Председателят на експертното жури, големият български композитор  Вячеслав Кушев сподели, че песента е била безспорен фаворит през цялото време и заслужено е спечелила първа награда.

Дългочаканият и отлаган Национален конкурс „Детска мелодия на годината”   се състоя  в зала 1 на НДК. Участниците изпълниха най-голямата концертна сцена в България, както се оказа по-късно – с конгресно озвучаване, което е довело до причината всички участници  да се представят пред експертното и детското жури  на пълен плейбек.  Това не намали вълненията на родители и гости в залата, не намали и старанието на чистите детски души да се притесняват, да се стараят, да бъдат толкова артистични.

 

Коментари

Новини Варна