IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
19:13 | 19 януари 2015
Обновен: 18:24 | 29 август 2024

Приемат творби за конкурса „Диря в морето“

В надпреварата могат да участват литературни творби – проза и поезия, както и произведения в областта на живописта, графиката и фотографията

По материала работи: manager
Приемат творби за конкурса „Диря в морето“

Започна приемът на творби за Националния конкурс за литература и изобразително изкуство, посветен на морето и моряците под наслов „Диря в морето”, съобщават организаторите от инициативния комитет за честване на Международния ден на моряка – 25 юни.

 

В надпреварата могат да участват литературни творби – проза и поезия, както и произведения в областта на живописта, графиката и фотографията. 
В конкурса могат да участват професионално свързани с морето лица, без възрастови ограничения. Литературните творби не трябва да бъдат публикувани или достъпни в интернет. За произведенията в жанровете живопис и графика не се изисква определен размер. В раздел фотография фотосите трябва да бъдат в размер A4 или А3. Оценяването ще се осъществява от тричленно жури, съставено от изявени литературни творци и художници. Отличените литературни творби ще бъдат публикувани на сайта на Моряшкия професионален съюз. Картините и фотосите пък ще бъдат представени на изложба.


Конкурсът цели да се отразяват по художествен начин радостите и тегобите на моряшката професия, отсъствието и завръщането, ярките и колоритни индивидуалности на морските хора. 


Организаторите уточняват, че във всеки раздел са предвидени парични и поощрителни награди. Общият награден фонд е в размер на 3200 лева, като отличените на първо място във всяка категория ще получат по 300 лева. 

Литературните творби се изпращат на имейл stunion@varna.net, а картините и фотосите се приемат на следния адрес: 9000 Варна, ул. “Граф Игнатиев” 6А, вх.1, ет.1.

Срокът за изпращане и приемане на творбите е до 30 април.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна