Варна 18°
fallback
Култура
11:37 | 22 декември 2018
Обновен: 00:52 | 27 септември 2024

Валя Балканска: Любовта към хората и родината ме вдъхновява да пея

Голямата българска изпълнителка и гайдарят Петър Янев ще открият церемонията по обявяването на Пловдив за европейска културна столица

По материала работи: Пламен Янков

Кадър bTV

 

 

Голямата българска изпълнителка Валя Балканска и гайдарят Петър Янев ще открият церемонията по обявяването на Пловдив за европейска културна столица за 2019 г. Те посочиха пред Би Ти Ви, че са изключително развълнувани от този факт.

 

„Пловдив си е от нашия, родопския край и трябва да проличи, че имаме европейска сила и кураж да го покажем”, каза певицата и допълни, че репертоарът им за 12 януари вече е готов.

 

Според Янев античният Пловдив е естествената културна столица на Европа. „Малко се знае за нас или не се презентираме правилно. Това ще бъде едно послание към всички – да разберат, че сме хора с достойнство, древен и достоен народ”, посочи гайдарят.

 

Валя Балканска заяви, че 2018 г. е била богата година за нея – на здраве, пътувания и срещи с много хора. Тя добави, че любовта към хората и родината я вдъхновява да продължава да пее.

 

„Ако не си обичаш семейството, не обичаш и навън хората. Всичко тръгва от вкъщи – възпитанието от вкъщи го изнасяш навън и красотата вече я има. Вчера на едно участие с Петьо, като се скупчиха хората и аз останах едно мъничко човече по средата. Аз обичам родината си, защото всичко си има – море, поле, хора”, каза Балканска.

 

Певицата заяви, че не допуска личните си проблеми на сцената. 

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback