IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
15:39 | 30 октомври 2018
Обновен: 03:16 | 8 септември 2024

Живопис на Станислав Вардев представя галерия Le Papillon

Изложбата "Обекти в пространството" може да бъде видяна до 16 ноември

По материала работи: Слав Велев
Живопис на Станислав Вардев представя галерия Le Papillon

Арт галерия „Папийон“ представя живописеца Станислав Вардев с първата му самостоятелна изложба в пространството на галерията до 16 ноември. Посетителите могат  да проследят комбинативната мисъл на автора, която изгражда истории обединени под мотото „Обекти в пространството“ в последните му сюрреалистични платна подготвени специално за експозицията. Шестнадесетте картини са своеобразно предизвикателство пред съзнанието и фантазията на всеки зрител, защото произведенията на сюрреализма не отразяват света, а самите те го създават. „Обектите в пространството“ чрез препратки към конкретни символни значения ще пренаредят нашата представа и възприятия за границата между реалното и въображаемото. Алогичните ситуации, в които са поставени обикновени, ежедневни предмети, проектират мрежа от информация за възприемане на нова действителност. А най-интригуващото всъщност е възможността за създаване на  съвсем различни асоциация в нашите представи като зрители, пречупвайки видяното през собственото си светоусещане.

 

Според Андре Бретон, считан за основоположник на сюрреализма: „Духът, който се потапя в сюрреализма, с възбуда преживява отново най-добрата част от детството си. За него това е почти като достоверността, с която давещият се за по-малко от минута преминава през всичко важно в живота си“.

 

В картините на Станислав Вардев ще забележим  чистота на линиите и балансиране между цветове и форми с майсторска прецизност. Характерни за стила му на рисуване са умелите преходи през всички нюанси на цвета  чрез похватите на класическата техника и тънката четка, превръщащи фона във важна част от цялостната композиция.

 

 

Живопис на Николай Няголов представя арт галерия Ларго

 

Коментари

Новини Варна