IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
21:19 | 7 януари 2015
Обновен: 18:23 | 29 август 2024

Вежди за Морфов: А кого да назнача, някой от Фейсбук ли?

Картините от КТБ са прибрани на топло, коментира министърът на културата

По материала работи: Слав Велев
Вежди за Морфов: А кого да назнача, някой от Фейсбук ли?

"А кого да назнача, някой от Фейсбук ли? Назначих Александър Морфов, защото е голям български режисьор и творец". Така министърът на културата Вежди Рашидов отговори днес на въпрос защо е назначил Александър Морфов за изпълняващ длъжността директор на Народния театър "Иван Вазов".

"Зад Морфов седят 250 големи български артисти, които трябва да са обединени около кауза, мотивирани да работят. Театърът обича Морфов и го иска", коментира още Рашидов. И обяви: "Театър има заради публиката, а публиката обича представленията. Да спрем този начин на говорене, защото е талантлив човек, а всеки има характер и може да говори каквото си иска". 

По случая с прибраните от прокуратурата картини от КТБ и какво трябва да се случи, за да бъде изложена изнесената вчера колекция, Рашидов каза, че за това отговаря прокуратурата.

"Единственото, което може да направим ние, е да ги съхраним, за да не бъдат загубени и да направим идентификация, за да кажем на прокуратурата кои са авторите, кои са картините и от кои години са, уточни културният министър.

"Прибрани са на топло по бройки, ще се установи дали няма и копия, има и скулптури. Сега са при Божидар Димитров (в Националния исторически музей - б.р.), докато се установят нещата", коментира още Рашидов. Според него прокуратурата конфискува произведенията и те ще се дадат на държавата, ако ли не - ще се върнат на собственика. 

Автор: Vsekiden.com

Коментари

Новини Варна