IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
11:06 | 10 октомври 2018
Обновен: 11:41 | 24 септември 2024

Живопис на Николай Ангелов – Гари реди галерия „Ларго“

Изложбата „Тържество на радостта“ се открива на 11 октомври

По материала работи: Слав Велев
Живопис на Николай Ангелов – Гари реди галерия „Ларго“

Самостоятелна изложба – живопис на бургаския художник Николай Ангелов – Гари подготвя  галерия Ларго. Откриването е на 11 октомври от 18:30 часа. Това е петата самостоятелна изява на Гари във варненската галерия. Експозицията носи името „Тържество на радостта“ и се състои от двайсетина живописни платна, които представят любими теми не само на художника, но и на неговата вярна публика - за любовта, приказките и ангелите. Специално за варненските ценители авторът е донесъл и един автопортрет, назован със закачливо намигване и в тон с днешното време - „Селфи“.

 

Персонажите на Гари винаги сякаш излъчват спокойствието и светлината на иконите и това не е случайно. В последните години Гари се занимава и с иконопис.

 

В настоящата изложба главните герои са ангелите. Но не тези, слезли от небето, а ангелите, които се крият във всеки от нас. Защото и ние, най-обикновените хора, през живота си рано или късно се докосваме до ангелската си природа, закодирана дълбоко в същността ни. И най-доброто, което може да ни се случи, е да разкрием и извадим на показ тази ангелска природа. А нея я изважда на показ любовта. Именно любовта e водещата нишка в цялата експозиция. Едно от важните послания в Библията е „Химнът на любовта”. Вдъхновен от него, Гари създава картина, озаглавена по същия начин.

 

Работата на Ангела на любовта е да помага на хората да открият това, което всеки от нас търси - човек, с когото да споделяме щастливи и тъжни моменти, който да е до нас и да ни подкрепя, да пълни живота ни с усмивки, прегръдки, топлина, с една дума - Любовта. Изложбата ще продължи до 31 октомври, вход свободен.

 

„Магията на киното“ ще радва децата в концерт на 14 октомври във ФКЦ

Коментари

Новини Варна