Варна 25°
fallback
Култура
16:52 | 3 октомври 2018
Обновен: 10:23 | 27 септември 2024

Изложба на Красимира Колева откриват в Арт-салона на Радио Варна

„Любов отвъд рамките“ е втората самостоятелна експозиция на художничката

По материала работи: Слав Велев

 „Любов отвъд рамките“ е втората самостоятелна изложба на Красимира Колева, която се открива днес,  3 октомври от 18.30 ч. в Арт-салона на Радио Варна. Варненката представя 30 живописни платна, въплътили страстта й към изкуството.

 

Споделя, че я зареждат цветовете на природата. Започнала да рисува съвсем неочаквано преди 6 години, без предварителна подготовка и познаване на техниките. „В момент на тъга погледът ми се спря на букет хортензии, грабнах боите и ги претворих на листа. Отдаде ми се с лекота, а чувството, което изпитах, бе неописуемо“- споделя Краси. Ден след първия си живописен опит случайно вижда на улицата табела на художническо ателие.

 

Съдбата я среща с един от най-добрите педагози по изобразително изкуство във Варна – Зоя Димова, която приема да стане неин ментор, макар да се занимава само с обучение на деца. Така започват срещите на двете – учител и ученик, които продължават и до днес, а Краси признава, че дължи много на благостта и подкрепата на Зоя. Като творец я впечатляват предимно натюрморти и пейзажи, а движеща сила в живота и изкуството й е любовта, която трудно се вмества в рамки и прелива отвъд очертанията им.

 

„Все още се търся в пространствата на платното и не спирам да се уча“, казва Красимира Колева. Любимият й български автор е Никола Манев. Щастлива е, че е успяла да се докосне до творчеството и дълбоката му душевност.

 

Мечтата на Краси е, ако има прераждане, в следващия си живот да получи художествено образование. В този й помагат природната дарба, вдъхновението и любовта отвъд рамките.

 

Припомнят първата еко демонстрация у нас срещу хлорното обгазяване в Русе

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback