Варна 25°
fallback
Култура
09:57 | 26 август 2018
Обновен: 14:20 | 27 септември 2024

Дани Бойл се махнал от Бонд 25 заради избора на злодей

Официалното обяснение е напълно стандартно - творчески различия

По материала работи: Деян Михайлов

Както вече съобщихме, Дани Бойл сензационно се оттегли като режисьор на новия юбилеен епос за приключенията на Джеймс Бонд. Официалното обяснение е напълно стандартно: творчески различия с продуцентите, но и със звездата Даниел Крейг. Разбира се, все още е прекалено рано да научим подробности за тези различия, но английските таблоиди веднага направиха свое разследване.

Според това разследване основният спор между продуцентите и Бойл е бил свързан с избора на злодей във филма. Режисьорът на „Бендякът милионер“ държал той да бъде руснак, в духа на зараждащата се в момента нова Студена война. Дори се спрял и на конкретен актьор – Томаш Кот, който участва в новия филм на Павел Павликовски, чието заглавие е... „Студена война“. 

Но и продуцентите, а и самият Крейг били твърдо против. Явно те са настоявали ролята да бъде поверена на доста по-голяма звезда. Но Бойл държал на своето и в крайна сметка решил да не си хаби нервите още от самото начало.

Така стигаме до основният проблем – дългоочакваният филм за агент 007 си няма режисьор. А снимките бяха планирани да започнат скоро и очаквахме първи подробности за актьорския състав. При това положение планираната за 25 октомври 2019 премиера със сигурност няма да се състои.

Cinefish.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback