IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Култура
16:44 | 10 август 2018
Обновен: 13:55 | 27 септември 2024

Държавен куклен театър – Варна открива сезона с премиера на „Последният лисугер”

По материала работи: Пламен Янков
Държавен куклен театър – Варна открива сезона с премиера на „Последният лисугер”

С премиера на „Последният лисугер” по Станислав Мрожек на режисьора проф. Пламен Марков, Държавен куклен театър – Варна ще навлезе в новия си театрален сезон. 

 

За първи път в историята на Държавен куклен театър Варна в продължение на един месец публиката в морската столица и нейните гости успяха да видят цялата Теди Московиада - постановките за възрастни: “Красотата спи”, “Професия лъжец”, “Възгледите на един пън”, “Уестърн”. Срещите с малките зрители продължават всяка събота и неделя и на двете сцени на театъра – закрита и открита. А посланията към тях са поднесени от знакови постановки с великолепен актьорски състав, което превръща варненските кукленици в истински приятели и за малките и за големите деца.


Кукленият театър ще продължи своята политика да радва малки и големи  и през новия сезон. Очакват се премиерите на „Последният лисугер” и “Коледни закачки”, поставени от режисьорите проф. Пламен Марков, Теди Москов, Боян Иванов и др. 


Многобройни са и поканите за турнета в чужбина и участия в международни конкурси и срещи. Това не е случайно, защото Държавен куклен театър отдавна е извоювал международното си име на истински новатор и майстор в кукленото изкуство. 

 

Кирил Аспарухов

Коментари

Новини Варна