IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Култура
15:48 | 27 юли 2018
Обновен: 06:26 | 27 септември 2024

Концерт край фонтана тази вечер по случай 27 юли

Музикалното събитие започва в 20,30 часа

По материала работи: Слав Велев
Концерт край фонтана тази вечер по случай 27 юли

Традиционният Концерт край фонтана на 27 юли, Деня на Освобождението на Варна от османско владичество, ще дирижира Маестро Цветан Крумов. Младостта и талантът сродяват най-младия диригент на Варненската опера с младите и изключително надарени солисти на Концерт край фонтана 2018.

 

Това са цигуларят Божидар Матео Бенев, възпитаник на Варненската детско-юношеска опера, НУИ „Добри Христов“ и НМА „Панчо Владигеров“, един от концертмайсторите в Оркестъра на Варненската опера и очарователният артистичен тандем - сопраното Лилия Илиева и тенорът Велин Михайлов.

 

Лилия Илиева също израства с Варненската детско-юношеска опера, завършва Икономическия университет във Варна и НМА „Панчо Владигеров“ с вокално пеене, но светът на музиката определено я привлича повече.

 

Роденият във Велико Търново Велин Михайлов е познат още като един от любимците в детското тв предаване „Като лъвовете“. След завършване на НМА „Панчо Владигеров“ с вокално пеене, става солист на ДМБЦ „Стефан Македонски“, изявява се и на други сцени, през тази година участва в концерта за откриване на българското европредседателство.

 

Във Варна Лилия и Велин винаги предизвикват повторни аплодисменти с изпълненията си на Янка и Иван в оперетата „Българи от старо време“, също с участието си в мюзикъла „Мамма Миа“, а в първата премиера на мюзикъла „Зоро“ миналия месец бяха направо неотразими в ролите на Инес и Зоро.

 

Ще ги гледаме и на втората премиера на 21 август в Летния театър. Лилия заслужи овациите на публиката и като Кати Селдън в мюзикъла „Да пееш под дъжда“, където Велин пък изпълнява ролята на асистент-режисьор. Закономерно двамата са отново заедно като солисти в Концерт край фонтана на 27 юли, едно от знаковите събития за варненци всяка година.

 

При неблагоприятно време към 17.00-18.00 днес, концертът ще се измести от площада на Основна сцена. Входът остава свободен за варненци и гостите на Варна!

Коментари

Новини Варна